در سازه های گلخانه از وسایل و تجهیزات مختلفی استفاده می شود که مهم ترین آن لوله گلخانه می باشد، اما در این بین یکی از تجهیزات بسیار مهمی که مورد استفاده قرار میگیرد، ناودانی گلخانه می باشد.
ناودانی گلخانه برای انتقال آب مورد استفاده قرار میگیرد. گلخانه در واقع فضایی می باشد که شرایط محیطی درون آن دارای رطوبت، دما و دیگر عوامل مختلفی می باشد که موجب رشد و نموی گیاهان مختلف در طول یک سال می شود.
عمدتا گلخانه ها در برابر بارش های مختلف از قبیل باران و برف قرار میگیرند و اگر میزان باران و برف از طریق همین مجراها تخلیه نشود آنگاه موجب آسیب رساندن به سازه های گلخانه و همچنین محصولاتی که در آن پرورش داده می شود، خواهد شد.
در کل گلخانه ها دارای دو دسته می باشند که به صورت ثابت و متحرک نیز می باشند.
در واقع از تجهیزات و لوازم بادوامی برای ساخت گلخانه های ثابت استفاده می شود و برای گلخانه های متحرک هم از لوازم و تجهیزات قابل حمل نیز استفاده می شود. اما هر دو دسته از گلخانه نیازمند یک ناودانی خواهند بود تا آب باران و برف را انتقال دهد.
ویژگی ناودانی گلخانه
طراحی ناودانی گلخانه به گونه ای انجام شده است که برای انتقال آب برف و باران، قسمت های مختلف گلخانه را به یکدیگر وصل می کند. بدین صورت که اگر قسمت های بالایی گلخانه ها به یکدیگر اتصال پیدا کنند آنگاه می توان به تمامی قسمت های گلخانه دسترسی لازم پیدا کرد.
با توجه به این که از این ناودانی ها در گلخانه ها بیشتر استفاده می شود، بنابراین دائما در تماس با آب و رطوبت خواهند بود. به همین دلیل در ساختار ناودانی از ورق های گالوانیزه گرم استفاده شده است.
همانگونه که می دانید در عملیات فرآیند گالوانیزه گرم سطح فلز با روی پوشش داده می شود، پس چون سطح این ورق ها هم با روی پوشیده شده است بنابراین مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارند.
یکی از ویژگی های دیگر ورق های گالوانیزه مورد استفاده در ناودانی ها، ضخامت آن نیز می باشد. با توجه به وزنی که ورق ناودانی ها باید تحمل کنند باید وزن آن ها چیزی بین حدود 1.5 تا 2 میلیمتر باشد.
ورق هایی که برای ناودانی گلخانه ها استفاده می شود معمولا به طول 6 متر نیز می باشند و همچنین با توجه به این که سقف گلخانه ها به صورت شیب دار ساخته می شود، بنابراین تمام آب باران بر روی آن قرار خواهد گرفت.