گالوانیزه گرم

گالوانیزه گرم Hot dip galvanizing  در واقع پوشش دادن به آهن یا فولاد توسط روی مذاب میباشد. این فرآیند ساده و یکی از بهترین روش هایی است که برای حفاظت فولاد یا آهن مورد استفاده قرار میگیرد. غوطه ور نمودن فولاد یا آهن در وان روی مذاب باعث تشکیل لایه ای از آلیاژ روی – آهن بر روی قطعه می گردد که تمام سطح قطعه را می پوشاند، به طوریکه هیچ نقطه ای در سطح یافت نمیشود که عاری از پوشش بوده تا زنگ زدگی از آنجا شروع گردد. این روش را          ” گالوانیزه گرم ” می نامند .

مهمترین مزیت های پوشش گالوانیزه گرم  عبارتند از :

  • هزینه پایین : گالوانیزاسیون در مقایسه با سایر روشهای پوشش دهی بسیار ارزان میباشد. در حال حاضر گالوانیزاسیون به روش گرم ، تعداد قطعات بیشتر را با صرفه هزینه و نیروی انسانی کمتر را پوشش میدهد. تا به حال به این فکر کرده اید که چرا از پوشش های نیکلی یا برنزی و یا برنجی برای محافظت از فولاد استفاده نمیکنند؟ زیرا هنگامی که قطعه در معرض خوردگی قرار بگیرد ، خود فولاد آسیب میبیند اما پوشش سالم باقی میماند اما در روش گالوانیزاسیون گرم روی ، فلز روی خود را فدا میکند که این بدان معنا است که خوردگی تنها در منطقه آسیب دیده به چشم میخورد و برای جلوگیری از گسترش آن تنها نقطه آسیب دیده را ترمیم میکنند.
  • پوشش تشکیل شده دارای عمر طولانیست.
  • برای قطعات به شکلهای گوناگون ، پوشش یکنواخت ایجاد خواهد نمود.


هنگام حمل و نقل ، مقاومت بالایی در برابر آسیب دیدگی دارد و بخاطر خاصیت کاتودیکی اش، خراشیدگی ها و زنگ های جزیی را جبران و از فولاد محافظت مینماید.

 در روش گرم جهت روی اندود کردن  قطعه فلزی را در حوضچه روی مذاب وارد می کنند . با توجه به درگیری بهتر فلز روی با آهن و ضخامت بیشتر پوشش میتوان گفت که روش گالوانیزه گرم به گالوانیزه سرد ، دوام بیشتری دارد .

بنا به روشهایی که در گالوانیزه گرم استفاده می گردد ضخامت ها و کیفیت های گوناگونی را مشاهده خواهیم کرد . در صورت اجرای  عدم چربی گیری و اسید شویی قبل از فرو بردن قطعه در مواد مذاب ممکن است لایه روی به راحتی از آهن جداد شود .

همچنین در صورت پیش گرم نکردن قطعه مشکل تاب برداشتن قطعه را مخصوصا در لوله ها و قوطی های گلخانه خواهیم دید.

در روش گالوانیزه گرم با توجه به مقدار روی مصرفی تفاوت های  قیمت بسیار زیاد است ، به طوری که اختلاف قیمت دو کارخانه در گالوانیزه کردن قطعه ای که به آنها تحویل میدهید تا دو برابر هم میرسد.

گالوانیزه گرم به روش اتوماتیک

  • با ضخامت پوشش یکنواخت 40 تا 50 میکرون با سطح صاف و کنترل شده توسط هوای فشرده و بخار می باشد بر اساس استاندارد آمریکایی A123، برای لوله با ضخامت 2 و    2/5 میلیمتر ، ضخامت لایه گالوانیزه، به طور متوسط 45 میکرون است. مزیت پوشاندن سطح آهن (فولاد) با روی (گالوانیزه کردن) نسبت به پوشش های دیگر مثل رنگ در این است که در صورت آسیب دیدن جزئی پوشش ، توسعه زنگ زدگی و خوردگی در آن نقطه نخواهیم داشت در حالیکه در رنگ زدن که فقط به منظور قطع تماس آهن با هوا است به سرعت از نقطه آسیب دیده زنگ زدگی توسعه می یابد .

آخرین مقالات

فهرست مطالب