لوله کشی برق ساختمان

لوله کشی برق ساختمان

همانطور که میدانید سیم کشی برق ساختمان به صورت روکار و توکار انجام میشود، در این مطلب قصد داریم اصول لوله کشی برق ساختمان برای لوله کشی توکار برق را بررسی کنیم.

در لوله کشی برق میتوان لوله های خرطومی و پی وی سی و یا لوله برق فولادی استفاده کرد.و سیم های برق را از داخل آنها عبور داد. و به کمک فنر یا بست های مخصوصی مهار کرد.

انواع لوله های برق

همانطور که گفتیم سیم های برق را از داخل لوله های فولادی عبور میدهند، این لوله ها بر اساس جنس، مقاومت و… شامل انواع زیر هستند:

لوله های فولادی: این لوله ها در دو نوع لوله سیاه، و لوله گالوانیزه و با طول های 3 و 6 متری در بازار به فروش میرسند، به دلیل خاصیت ضد زنگ لوله های گالوانیزه از آنها در مکان های مرطوب و از لوله سیاه در مکان های خشک و عاری از رطوبت استفاده میشود.

لوله پلاستیکی سخت: این لوله ها از جنس پلاستیک سخت و در شاخه های 6 متری به صورت مقاوم در برابر زنگ زدگی و خوردگی ساخته میشوند.

لوله های خرطومی پی وی سی: این لوله ها از جنس پلاستیک پی وی سی و مقاوم ساخته میشوند.

لوله های خرطومی فلزی: این لوله ها هم مانند لوله های پی وی سی اند اما از جنس فلز انعطاف پذیر ساخته میشوند، از این نوع میتوان در هر دو نوع روکار و توکار استفاده کرد.

نکات لوله کشی برق ساختمان

لوله کشی های توکار به دو صورت عمودی و افقی انجام میشوند و هرگز نباید لوله کشی را به صورت مورد انجام داد، و همه سیم های یک مدارد باید در داخل یک لوله کشیده شوند و از زانویی و سه راهی استفاده نمیشود.

اگر قصد لوله کشی روکار در مکان های مرطوب را دارید حتما باید لوله ها حداقل 6 میلیمتر با سطح دیوار فاصله داشته باشند. همچنین فاصله بست های نگهدارنده هم در این لوله کشی مهم است که فواصل نباید کمتر از 40 سانتی متر و بیشتر از 100 سانتی متر باشد.

حتما فواصل لوله های برق با لوله های آب و گاز باید رعایت شود و بین این لوله ها حداقل 15 سانتی متر فاصله قرار دهید
برای نصب لوله های توکار در زیر دیوار باید حداقل 15 میلیمتر تا سطح فاصله قرار دهید همچنین فاصله لوله هایی که در کف نصب میشوند باید 3 سانتی متر باشد.

همه لوله ها باید از تابلو برق آغاز و تا جعبه تقسیم ادامه پیدا کنند، و تعداد خم ها در فاصله دو جعبه تقسیم نباید بیشتر از 4 عدد باشد.

آخرین مقالات

فهرست مطالب