لوله گلخانه دارای انواع گوناگونی می باشد که دارای طراحی به خصوصی می باشد از همین روی بیشتر در تاسیسات و سازه های گلخانه ای مورد استفاده قرار میگیرد.
همانگونه که می دانید محیط گلخانه برای رشد و پرورش گیاهان محیطی بسیار مناسب می باشد. پس محیط گلخانه به گونه ای است که دائما به علت رطوبت ناشی از آبیاری گیاهان و عوامل محیطی مختلف دیگر، مرطوب می باشد. از همین روی بدنه اصلی گلخانه و تمامی اتصالاتی که در آن به کار می رود با توجه به رطوبت موجود در گلخانه باید استحکام بالایی در برابر خوردگی و زنگ زدگی داشته باشند و از متریالی برای آن استفاده باشد که مقاومت بالایی در برابر رطوبت داشته باشد.
لوله گالوانیزه از جمله متریالی بسیار مقاوم در برابر خوردگی می باشد و همچنین دارای استحکام بسیار بالایی می باشد بنابراین می توان از آن در محیط گلخانه استفاده کرد. با توجه به این که از این لوله در تاسیسات گلخانه بسیار استفاده می شود از همین روی این لوله ها با نام دیگر لوله گالوانیزه گلخانه شناخته شده می باشند.
اما سوال اینجاست که نحوه تولید انواع لوله که در گلخانه ها استفاده می گردد به چه صورت می باشد؟
روش های تولید
این لوله ها همان لوله فولادی می باشد که طی یک عملیات آبکاری هم مقاومت آن بیشتر می گردد و هم در برابر رطوبت دیگر دچار خوردگی نمی شود.
در طی فرآیند آبکاری لوله فولادی، برای مقاوم سازی بیشتر آن پوششی از فلز روی بر روی لوله قرار خواهد گرفت، پوشش دهی این فلز از طریق عملیات آبکاری گرم و سرد صورت میگیرد، بدین صورت فولادی که تولید می گردد هم دارای استحکام بالایی می باشد و هم مقاومت بسیار خوبی در برابر زنگ زدگی دارد.
تولید لوله با فرآیند آبکاری سرد
زمانی که لوله به روش گالوانیزه سرد تولید گردد، آبکاری آن در شرایط دمایی پایین تری صورت میگیرد به همین دلیل، فلز روی با عمق کمتری به آن نفوذ خواهد کرد. دوام و پایداری این لوله ها تا 8 سال در شرایط معمولی و تحت تابش می تواند باشد.
لوله گالوانیزه گلخانه تولید شده با فرآیند آبکاری گرم
اما فرآیند گالوانیزه کردن لوله های فولادی به روش گرم با شرایط دمایی بالایی صورت میگیرد و روکش کاری آن انجام می شود. از همین روی فلز در این لوله ها با عمق بیشتری نفوذ خواهد کرد و موجب افزایش پایداری و دوام آن ها خواهد شد.
نکته آخر این است که طول عمر لوله ساخته شده با گالوانیزه گرم بیشتر از لوله های سرد می باشد.