میزان مصرف آب گلخانه همواره مهمترین چالش برای صاحبان گلخانه هاست. سیستم های قدیمی آبیاری مصرف آب بالایی داشتند. امروزه استفاده از آبیاری قطره ای رایج تر از سایر روش های آبیاری گلخانه شده است.
از معایب روش های قدیمی آبیاری می توان به مصرف بالا، پرفشار و پر حجم بودن، قیمت بالا و نیاز به چسب ها و اتصالات زیاد اشاره کنیم. در این مطلب از سری مقالات روی پوشان قصد داریم، آموزش مرحله به مرحله نصب آبیاری قطره ای را توضیح دهیم. پس با ما همراه باشید.
در مقابل مشکلاتی که بالا گفته شد، روش آبیاری قطره ای آب را با واحد گالن بر ساعت تقسیم می کند. آب تنها به قسمت هایی که نیاز به آبرسانی دارند، ارسال می شود. در نتیجه علاوه بر صرفه جویی در مصرف آب، میتوانید به سلامت گیاهان خود نیز کمک کنید.
سه روش برای شروع نصب آبیاری قطرهای
انتخاب بین روشهای مختلف، بستگی به اندازه گلخانه، نوع لوله گالخانه ، نوع گیاهان و طراحی باغ یا گلخانه دارد.
1. روش اتصال شیر آب
این روش، ساده ترین روش است. در این روش شیرهای بیرون با لوله 1.2 اینچ نقش لوله جانبی اصلی را دارند. همچنین می توان به جای آن از شلنگ زمانداز اتوماتیک استفاده کرد. زیر شیر آب کیت وصل میشود. لوله 1.2 اینچی به آداپتور وصل می شود.
2. روش اتصال به ولو آبیاری
در این روش نصب سیستم آبیاری قطرهای، یک ولو ضد سیفون روکار یا ولو زیر زمینی نصب می شود. ولو ضد سیفون، یک ولو ترکیبی است. این ولو بازدارنده جریان برگشتی اتمسفری است. ولو داخلی خطی برای جلوگیری از جریان برگشتی به یک تجهیز هم نیاز دارد. هر وسیله باید جداگانه کدهای محلی اش چک شود.
برای نصب درون خطی زیر زمین می توانیم از رگولاتور فشار، فیلتر مش، رایزر و سه راه رایزر 1.2 اینچ استفاده کنیم.
جهت نصب ضد سیفون روی زمین هم از رگولاتور فشار، رایزر و آداپتور 1.2 اینچ استفاده می شود.
3. روش بازجور رایزر سیستم آبیاری
جهت تبدیل مستقیم سری رایزر ابیاری 1.2 اینچی به لوله چند شاخه، میتوان از تبدیل زانو، رگولاتور فشار و آداپتور چرخشی استفاده کرد.
مراحل توزیع آب
تا الان در مورد اتصال تجهیزات آبیاری به منبع آب توضیح دادیم. حال نوبت به آن رسیده که مسیر شلنگ را برای آبیاری گیاهان مشخص کنیم. انجام این کار سه مرحله دارد.
1. شلنگ را باز کنید
شلنگ را پس از وصل کردن به منع آب بازکنید. سپس در باغچه یا باغ قرار دهید.
2. به اندازه نیاز شلنگ را ببرید
دقت کنید که مسیر شلنگ را به درستی انتخاب کردهاید. طول لوله را هم چک کنید.
با دستگاه پانچ لوله 1.2 اینچی را سوراخ کنید. سپس امیترها یا فیتینگهای خاردار 1.4 اینچی برای اتصال به لوله توضیح را درون آن جای دهید.
نکته مهم : اگر جایی از لوله را اشتباه سوراخ کردید، با بک بوشن یا کپ محل را ببندید. برای حفاظت از لوله 1.2 اینچ که روی زمین قرار دارد، از محافظ یا نگهدارنده 1.2 اینچی استفاده کنید. برای آبیاری هر گیاهی میتوانید، از لوله 1.2 اینچ به لوله توزیع 1.4 اینچ استفاده کنید.
نکته: قبل از اینکه خط را با سربند یا بوشن 1.2 اینچ ببندید، حتما همه مواد باقیمانده داخل آن را بشویید.
برای نگه داشتن لوله از روی سطح زمین از پایه فولادی مخصوص 1.2 اینچی یا پایه لوله استفاده کنید.
برای توزیع آب سمت گیاهان، قطره چکان ، امیترهای صطره ای پی سی، امیتر های پرچمی یا امیترهای قطرهچکان قابل تنظیم استفاده کنید.
فیتینگ خاردار 1.4 اینچ، لوله توزیع 1.4 اینچ و امیتر ها مناسب آبرسانی به گیاهان هستند.
پس از این که تمام مواد زائد را شستید، از بوشن 1.2 اینچ استفاده کنید. سپس انتهای لوله را ببندید.
راهاندازی اولیه سیستم آبیاری قطره
پیش از راه اندازی اولیه سیستم آبیاری قطرهای پیشنهاد میکنیم حتما انتهای لوله های 1.2 را باز کنید. سپس آب را باز کنید. اجازه بدهید چند دقیقه به این صورت بماند. در ادامه همه کثیفی ها و باقی مانده های مواد از داخل لوله ها بیرون می آیند. در آخر انتهای لوله ها را با کلمپ یا بوش ببندید.
دقت کنید که قطره چکان و سیستم آبیاری به درستی کار کنند. سیستم شما نباید نشتی داشته باشد. اگر در قطره چکان ها نشتی وجود دارد، آن را باز کنید. سوراخ را با بوشن عایق کنید. سپس قطره چکان را در جای دیگری قرار بدهید.
آبیاری گیاهان
در ادامه مثال هایی در مورد لوله کشی آبیاری قطرهای آوردهایم. با دیدن این مثالها استفاده از سیستم آبیاری قطرهای را بهتر درک خواهید کرد.
درخت، درختچه، گل
لوله 1.2 اینچ را با ساپورتهای مخصوص خودش روی زمین نگه دارید. سپس ان را باز کنید.
درختان و درختچهها، برایشان از لوله توزیع 4.1 اینچ به وسیله فیتینگ و اتصالات 1.4 اینچ به شلنگ 1.2 اینچ وصل کنید.
برای چرخاندن دور درختان، از خط آبیاری قطرهای 1.4 اینچ استفاده کنید. با سه راهی 1.4 اینچی به شلنگ 1.2 اینچی متصل کنید.
با جت اسپری یا میکرواسپرینگر روی یک پایه 1.2 اینچ زمین یا گلها را آبیاری کنید.
با نگهدارنده های استینس استیل هم میتوان برای نگهداشتن شلنگ استفاده کرد.
برای آبرسانی به گیاهان، از اتصالات خاردار برای اتصال لوله توزیع و امیترها استفاده کنید. امیتر را میتوانید میان درخت و لبه شاخههای بیرونی قرار بدهید.
آبیاری سبزیجات
بعد از این که سیستم را به منبع آب تصل کردید، مراحل زیر را انجام دهید.
خطوط آبیاری قطرهای 1.2 اینچ را با فاصله 30 سانتیمتر از هم باز کنید.
با مهره 1.2 اینچی زانوها و سه راهیها را به انتهای شلنگ قفل کنید.
با پایه های 1.2 اینچ لوله (پایه های استینس استیل) خط قطره به زمین را نگه دارید.
آبیاری قطرهای پاسیو
شلنگ 1.2 اینچ را از منبع آب به پاسیو بکشید. می توانید لوله ها را در امتداد ستون های پاسیو قرار دهید. دقت داشته باشید که در محلشان محکم باشند. برای گوشه های ساختمان، از اتصال زانو استفاده کنید.
با اتصال یا زانو میتوانید لوله 1.4 اینچ را به شلنگ 1.4 اینچ وصل کنید. سپس آن را به سمت پاسیو یا گلدانهایتان بکشید.
اگر قصد دارید گیاهان همواره مرطوب بمانند، میتوانید از ابپاش استفاده کنید. آبپاش را مستقیم به شلنگ 1.2 اینچ بالای گلدانها متصل کنید.
میتوانید سوالات خود در این زمینه را در قسمت نظرات عنوان نمایید. کارشناسان روی پوشان در سریع ترین فرصت پاسخ شما را خواهنذ داد.
همچنین جهت مشاوره در مورد خرید محصولات گالوانیزه گرم ، لوله گالوانیزه ، لوله مانیسمان و لوله برق میتوانید با کارشناسان ما تماس بگیرید و از خدمات مشاوره رایگان روی پوشان بهره مند شوید.