لوله گالوینزه

آموزش آبکاری گالوانیزه گرم و سرد

در این مطلب قصد داریم مهم‌ترین نکات در خصوص آبکاری گالوانیزه گرم و آبکاری گالوانیزه سرد را عنوان نماییم. شما با خواندن این مقاله از سری مقالات روی پوشان قزوین با انواع آبکاری گالوانیزه و خدمات گالوانیزه سرد و گرم آشنا خواهید شد. پس تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

آبکاری گالوانیزه چیست؟

چه در عملیات آبکاری گالوانیزه سرد و چه در عملیات آبکاری گالوانیزه گرم فلز روی مانند پوشش محافظ روی آهن یا فولاد قرار می‌گیرد.

همان‌طور که همه می‌ دانیم آهن و فولاد از مهم‌ترین و پر استفاده‌ ترین فلزات صنعتی هستند. تنها ایراد آن‌ ها خطر خوردگی، زنگ زدگی و اکسید شدنشان است. هدف از گالوانیزه کردن جلوگیری از بروز این خطرات است. لایه‌های گالوانیزه که روی فلز مانند پوشش قرار می‌گیرد، فلز را در برابر خطر خوردگی، زنگ زدگی و اکسید شدن مقاوم می‌کند.

عملیات گالوانیزه کردن آهن و فولاد (یا فلزات دیگر اما معمولا همان آهن و فولاد هستند.) با دو روش انجام می‌شود.

 

روش آبکاری گالوانیزه گرم

این روش از قدیمی‌ترین روش‌های گالوانیزه سازی فلزات است. روش آبکاری گالوانیزه گرم 150 سالی قدمت دارد. در آب کاری گالوانیزه گرم، قطعه فلزی را در روی مذاب 460 درجه غوطه‌ور می‌کنند. فلز کاملا در وان روی غوطه‌ور می‌شود. سپس قطعه فلز را از وان خارج می‌کنند. لایه روی به دلیل واکنش با اکسیژن و کربن تبدیل به لایه‌ای مقاوم در برابر زنگ زدگی ، خوردگی و سایش می‌شود.

لایه تشکیل شده روی لوله گالوانیزه یا فلز گالوانیزه شده توسی رنگ است. سطح آن یکنواخت و صاف نیست، مات و کدر است. ضخامت لایه تشکیل شده هم بین 100 تا 130 میکرون است.

روش آبکاری گالوانیزه سرد

در این روش نمک روی درون محلول آبی یا اسیدی (الکترولیت) ریخته می‌شود. سپس محلول به فلز مورد نظر اسپری می‌شود. ضخامت لایه تشکیل شده در این روش کمتر از روش گالوانیزه گرم است. ضخامت پوشش گالوانیزه سرد حدود 25 میکرون است. لایه روی در این حالت یکنواخت و براق است.

تفاوت‌های گالوانیزه سرد و گرم

  1. مقاومت فلزاتی که به روش گالوانیزه گرم پوشش داده شده اند در مقایسه با قطعات گالوانیزه سرد دارای مقاومت بیشتری هستند. زیرا در روش گالوانیزه گرم فلز روی تا حدودی درون اهن نفوذ می‌کند. از قطعات و فلزاتی که به روش گالوانیزه گرم گالوانیزه شده‌اند، برای فضاها و محیط‌ های باز استفاده می‌شود.
  2. همان طور که در معرفی دو روش سرد و گرم گفته شد، تفاوت دیگر در ضخامت لایه روی است. ضخامت لایه روی در روش گالوانیزه گرم خیلی بیشتر است.
  3. گالوانیزه گرم به دلیل ضخامت بیشتری که دارد، توان مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی را دارد. در صورتی که گالوانیزه سرد به دلیل نازک‌تر بودن لایه روی تنها می‌تواند در برابر زنگ زدگی مقاومت کند.
  4. قطعاتی که به روش گالونیزاسیون سرد گالوانیزه شده‌اند، اگر روی سطحشان خراشیده شود، لایه زیرین بعد از مدتی اکسید می‌شوند.

قبل از عملیات آبکاری چه چیزهایی نیاز است؟

اما پیش از این که وارد مرحله آبکای گالوانیزه سرد یا گرم بشویم، لازم است سطح قطعه مورد نظر را کاملا تمیز کنیم. سطح فلز باید عاری از هر نوع آلودگی، زنگ ردگی و ناخالصی باشد. انجام صحیح این مرحله منجر به چسبیدن روی بر فلز ما می‌ شود.

موارد استفاده گالوانیزه سرد

از فلزات و قطعاتی که به روش گالونیزه سرد، پوشش داده می‌شوند، در مصارف بهداشتی، صننایع خودرو سازی ، پیچ و مهره استفاده می‌ شوند.

موارد استفاده از گالوانیزه گرم

قطعاتی که درر محیط‌ های باز استفاده می‌شوند، به این روش آبکاری می‌ شوند. برای مثال می‌ توانیم به گارد ریل در جاده‌ ها، دکل‌ های مخابرات، دکل‌ های برق فشار قوی، لوله‌ های آب اشاره کنیم.

آبکاری گالوانیزه

شرکت روی پوشان لوله قزوین آماده ارائه خدمات در زمینه تولید و فروش انواع محصولات گالوانیزه، لوله برق، لوله گلخانه و لوله مانیسمان است.

برای مشاوره می‌توانید با کارشناسان ما تماس بگیرید.

آخرین مقالات

فهرست مطالب