مواد مهم دستورالعمل احداث گلخانه

بر اساس ماده 9 دستورالعمل احداث گلخانه، سازمان نظام مهندسی کشاورزی موظف است حداکثر یک ماه پس از ثبت تقاضا و تشکیل پرونده نسبت به صدور پروانه های تاسیس و بهره برداری اقدام نماید.

 تبصره ۱هرگونه تاخیر ناشی از قصور متقاضی متوجه سازمان نظام مهندسی نبوده و به زمان مورد نظر اضافه می‌گردد.

تبصره ۲زمان تعیین شده برای ارائه طرح توجيه فني، اقتصادی و مالی توسط متقاضی به زمان صدور پروانه تاسیس اضافه می‌گردد.

بر اساس ماده 10 دستورالعمل احداث گلخانه، در صورت عدم صدور پروانه تاسیس در زمان تعیین شده، متقاضی می تواند مراتب را به مدیریت باغبانی استان یا سازمان نظام مهندسی کشاورزی منعکس تا از طریق کمیته استانی (موضوع ماده ۵ این دستور العمل) مورد رسیدگی و تصمیم گیری قرار گرفته و نتیجه به متقاضی اعلام گردد.

تبصره: در صورت عدم امکان تصمیم گیری در کمیته استانی، موضوع جهت بررسی و تصمیم گیری و اعلام پاسخ به متقاضی به هیاتهای انتظامی ارجاع داده می شود.

ماده ۱۳سازمان نظام مهندسی کشاورزی موظف است به منظور امکان انتخاب مهندسین مشاور، ناظر و پیمانکار صلاحیت دار توسط متقاضی برای انجام امور کارشناسی و همچنین تهیه و تائید طرح های توجیهی، اطلاعات مربوط به مهندسین مشاور، ناظرین و پیمانکاران دارای صلاحیت را به تفکیک استانی تهیه و از طریق سامانه الکترونیکی در اختیار متقاضیان قرار دهد.

متقاضیانی که با شرکت های معتبر داخلی و خارجی دارای قرارداد اجرا و تولید بوده و شرکت مذکور متعهد به معرفی مسئول فنی (سوپروایزر) و همزمان آموزش پرسنل واحد گلخانه ای مزبور می باشد، ملزم به بکارگیری مسئول فنی نخواهند بود.

بر اساس ماده 18 دستورالعمل احداث گلخانه تغییر کشت در داخل یک گروه محصولی، نیاز به اخذ مجوز نداشته و صرفا با اعلام متقاضی به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و اصلاح پروانه، انجام می گیرد.

بر اساس ماده 19 دستورالعمل احداث گلخانه سازمان نظام مهندسی کشاورزی موظف است در جهت تسریع و تسهیل در انجام کار، اطلاعات مربوط به فرآیند صدور پروانه تاسیس را از طریق سامانه و سایر روش ها در اختیار عموم مردم قرار دهد.

طبق ماده 20 دستورالعمل احداث گلخانه در صورتیکه به دلایلی نظیر استعفا، فوت، ترک خدمت و امضای پروانه تاسیس توسط مقام مجاز در زمان تعیین شده امکان پذیر نباشد، پروانه با امضای رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی کشور یا نماینده قانونی وی صادر می گردد.

شرایط ابطال پروانه تاسیس گلخانه

سازمان نظام مهندسی کشاورزی در شرایط زیر موظف به ابطال پروانه تاسیس می‌باشد:

الف) گزارش نظارتی مستند مدیریت باغبانی و یا سازمان نظام مهندسی کشاورزی پس از بررسی و تایید توسط سازمان جهاد کشاورزی استان.

 ب) آراء و احکام قطعی هیاتهای انتظامی و مراجع ذیصلاح قضائی

 تبصرهدر صورت ابطال پروانه، در مورد نحوه فعالیت در زمین مربوط و استفاده از ابنیه و تاسیسات جانبی مراتب به مراجع ذیربط جهت انجام اقدامات مقتضی اعلام می گردد.

طبق ماده 22 دستورالعمل احداث گلخانه، در صورت فوت دارنده پروانه تاسیس، حقوق متعارف ناشی از پروانه متعلق به وراث قانونی بوده و آنان باید با رعایت قوانین و مقررات نسبت به درخواست صدور پروانه به نام خود اقدام نمایند.

تبصرهجبران هر گونه خسارت ناشی از قصور سازمان نظام مهندسی کشاورزی به متقاضی یا اشخاص ذینفع، بر عهده متخلف / متخلفان بوده و سازمان نظام مهندسی مکلف به برخورد قانونی با آنان و پیگیری تا حصول نتیجه می‌باشد.

مراحل دریافت مجوز  احداث گلخانه کوچک مقیاس

برای دریافت مجوز گلخانه کوچک از جمله مجوز گلخانه در روستایا دریافت مجوز گلخانه 1000 متری باید مراحل زیر را طی کنید.

  • نامه از دهیار مبنی بر داخل بافت بودن مکان مورد نظر و در مناطق شهری استعلام از شهرداری.
  • تهیه نقشه جانمایی شده از مکان مورد نظر با مهر دهیار در غیر این صورت تهیه نقشه  utm توسط متقاضی.
  • ارائه سند تک برگ در غیر این‌صورت فرم تعهد نامه (در مراکز جهاد کشاورزی موجود است) در دفترخانه اسناد رسمی  محضری گردد.
  • در اراضی موروثی ضمن انجام انحصار وراثت و در زمین های مشاع، جانمایی و متراژ زمین متقاضی به امضا سایر وراث و مالکین رسیده و به تایید دفترخانه برسد.
  • در صورت اجاره زمین بایستی یک اجاره‌نامه پانزده الی بیست ساله به همراه اجازه ساخت گلخانه به صورت محضری تهیه گردد.(یا مبایعه نامه باکدرهگیری)
  • کپی شناسنامه و کارت ملی برای همه متقاضیان وکارت پایان خدمت برای اقایان اجباری است.
  • آخرین مدرک تحصیلی (اجباری نیست)
  • مدارک ذکر شده در سامانه پنجره واحد سازمان‌جهاد کشاورزی بارگذاری گردد.
  • تقاضای متقاضی درسامانه بر اساس روستای تحت پوشش هر مرکز به کارتابل رئیس مرکز حوزه عمل ارسال می‌گردد.
  • رئیس مرکز یا کارشناس باغبانی مرکز با بازدید از مکان مورد نظر فرم کارشناسی مربوطه را بعد از بازدید تکمیل نموده و در سامانه بارگذاری می‌نماید.
  • لازم به ذکر است که سطح زمین، سطح گلخانه در کلیه مدارک بارگذاری  شده یکسان بوده و مساحت گلخانه 20 درصد از سطح کل زمین کمتر درنظرگرفته شود.
  • بعد از تایید رئیس مرکز تقاضا وارد کارتابل کارشناس مسئول باغبانی شهرستان و بعد از تایید به کار مدیر شهرستان ارسال می‌گردد و در ادامه به کارتابل کارشناس باغبانی استان و سپس مدیر باغبانی استان و در نهایت بعد از تایید به کار ریاست محترم سازمان جهت امضای مجوز ارسال می‌گردد.
  • بعد از امضاء سامانه پیامی به متقاضی جهت پرینت مجوز ارسال می‌نماید.
  • بعد از صدور مجوز تاسیس گلخانه میتوانید برای دریافت وام احداث گلخانه اقدام نمایید. برای گرفتن وام به واحد باغبانی جهاد کشاورزی شهرستان خود مراجعه نمایید. نکته مهمی که باید به آن توجه داشت اینست که خوشبختانه بانک ها هم برای احداث گلخانه های کوچک و هم گلخانه های بزرگ وام می‌دهند.

اکنون به بیانی ساده تمام پروسه صفر تا صد دریافت مجوز تاسیس گلخانه را به شما می‌گوییم:

ابتدا شما به سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی شهر خود (رابط نظام مهندسی هر شهر) مراجعه می‌کنید و درخواست خود جهت دریافت مجوز تاسیس گلخانه ارائه می‌دهید.

در مرحله بعد زمین شما برسی می‌شود و استعلامهای لازم از سازمان امور اراضی انجام می‌شود.

و بعد از تاییدیه امور اراضی، نقشه برداری از زمین شما صورت می‌گیرد. بعد از نقشه برداری، مهندس ناظر سازمان نظام مهندسی کشاورزی از زمین شما بازدید می‌کند و گزارشی در این باره آماده می‌نماید.

بعد از گزارش کارشناس ناظر، طرح نویسی انجام می‌شود. این طرح نویسی بر اساس نوع کشت، متراژ زمین وانجام می‌گیرد.

پس از طرح نویسی، آنالیز آب و خاک زمین شما انجام می‌شود.

درمرحله بعد فرمها و تعهداتی باید برسی و امضا شود از جمله تعهد محیط زیست، راهداری و

نکته مهمبه طور معمول این تعهدنامه ها نیاز به استعلام ندارند مگر در مواردی خاص

به طور مثال اگر جاده اصلی در کنار زمین شما باشد یا کال و رودخانه در کنار زمین شما قرار گرفته باشد، استعلامات لازم از سازمانهای مربوطه صورت می‌گیرد.

در مرحله آخر این فرمها و تعهدنامه های امضا شده در سامانه بارگزاری شده و به صورت سیستمی برسی می‌شود و بعد از تایید نهایی پروانه تاسیس گلخانه برای شما صادر می‌گردد.

در برسی های کارشناسان سازمان نظام مهندسی برق و گاز برسی نمی‌شود اما زمین وآب بسیار مهم بوده و باید شرایط و ضوابط مربوط به آنها را داشته باشید تا بتوانید مجوز را دریافت کنید.

آخرین مقالات

فهرست مطالب